Vanliga frågor

Nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte svaret på just din fråga? Vänligen ring oss på 010-206 90 01 eller maila till info@instabox.se.

Jag kan inte hämta ut mitt paket idag, hur länge ligger det kvar?

Ditt paket ligger i boxen i tre dagar (helgdagar räknas som halvdagar). Efter tre dagar hämtar vi hem ditt paket till vårt lager och du kan då inom 10 dagar beställa en ny utkörning till samma, eller ett annat av våra skåp, utan extra kostnad. Vi varnar alltid dagen innan vi tar hem det, och du kan alltid höra av dig om du har något särskilt önskemål!

Jag skrev in fel telefonnummer, vad gör jag nu?

Inga problem! Maila oss från samma mail du angav när du genomförde din beställning så ändrar vi telefonnumret.

Var hittar jag PIN-koden för att hämta ut mitt paket?

Din PIN-kod skickas ut till dig via SMS så fort paketet är framme. Har du inte fått något SMS alls från oss angående paketet kan det vara så att du skrev in fel telefonnummer när du handlade. Kontakta oss då via den mail du använde när du la beställningen så löser vi det!

Paketet är framme men jag har inte fått någon PIN-kod. Vad gör jag?

Det mest troliga är att du har råkat ange fel telefonnummer. Maila oss ditt rätta nummer från samma e-post som du använde vid köpet så ordnar vi det.

Min leveranstid ändras - varför då?

Din leveranstid är en uppskattad tid utifrån hur våra bilar kör. Ibland kan det vara mycket trafik, vägarbeten eller andra saker som gör att körningen tar längre tid. Klickar du på länken du fick på SMS ser du paketets beräknade leveranstid som uppdateras varje minut. Är det viktigt exakt när paketet kommer? Ring oss så hjälper vi dig!

Vad är Instabox Express?

Instabox är en expressfrakttjänst som finns i utvalda nätbutiker. Välj uthämtningsställe när du handlar och innan du vet ordet av det är paketet framme. Du hämtar enkelt ut ditt paket med en PIN-kod som du får på SMS.

Jag skulle vilja ändra uthämtningsställe, går det?

I länken du fick i ditt första SMS kan du enkelt ändra ditt uthämtningsställe. Detta kan du göra hela vägen tills ditt paket packas i bilen hos oss, d v s ett par timmar innan det beräknas vara framme.

Tar det längre tid än vanligt om man tar emot sitt paket via Instabox Express?

Nej, vi är faktiskt oftast det snabbaste alternativet. I vissa nätbutiker kan du få ditt paket levererat samma dag du handlar. Vi levererar även alla dagar i veckan.

Hur stora paket får plats i skåpen?

Våra största skåp är 40x40x60 cm stora. Hos de butiker som har Instabox som fraktalternativ kommer vi inte att visas i kassan om ditt paket är för stort för våra skåp – det ser vår tekniska lösning till!

Vad händer om paketet är för stort?

Om paketet skulle vara för stort kontaktar vi dig och försöker hitta en lösning.

Hur hittar jag till mitt valda skåp?

Klicka på länken som vi har skickat till dig på SMS och e-post. Där finns en vägbeskrivning och öppettider till det skåp du valt. Här finns en komplett lista av våra skåp.

Var finns era skåp?

Våra skåp finns på utvalda platser i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Här finns en komplett lista över var våra skåp är placerade.

Vilka e-handlare fungerar tjänsten med?

Instabox Express fungerar med de e-handlare där vi finns med som fraktalternativ. Finns vi inte med hos din favoritbutik? Tipsa dem gärna om oss.